Eerst vonden sommige mensen bananensmaak niet lekker, maar velen beginnen het nu steeds meer te gebruiken en te waarderen. Het bananenbrood uit het boek “De Detox Kitchen Bible” wordt door velen als heerlijk ervaren.
Met slechts een half uur om van de ene plaats naar de andere te komen, inclusief tien minuten wandelen naar de auto en het nuttigen van een maaltijd, is maaltijdvoorbereiding van groot belang. Velen kiezen ervoor om een tweede portie eten mee te nemen naar het werk, waardoor ze tijd besparen. Op donderdag is het niet ongebruikelijk om af en toe te genieten van een paar plakjes bananenbrood met pindakaas, wat als een heerlijke optie wordt beschouwd.
Dit heb je nodig
- 350 g bananen
- 50 g vloeibare honing
- 50 g kokosolie
- 1 tl kaneelpoeder
- snufje geraspte nootmuskaat
- 1/2 tl baksoda
- 1 tl citroensap
- 1/2 vanillestokje
- 4 eieren
- 200 g speltmeel
- 2 el kokosvlokken
- 2 el geraspte kokos
Zo maak je het
Om bananenbrood te bereiden, beginnen we met het voorverwarmen van de oven tot 200 graden Celsius (hoewel 180 graden voldoende is voor kleinere ovens). Leg een broodblik of cakevorm uit met bakpapier om te voorkomen dat het brood aan de vorm blijft kleven.
Pel de bananen en snijd een plakje van een van de bananen af voor eventuele garnering (optioneel). Plaats de gepelde bananen in een kom en prak ze grof met een vork. Voeg vervolgens honing, kokosolie, kaneel, nootmuskaat, baksoda, citroensap en het merg uit een vanillestokje toe. Meng deze ingrediënten goed samen. Voeg daarna de eieren toe en klop ze door het mengsel met behulp van een houten lepel. Tot slot, roer het speltmeel grondig door het mengsel.
Giet het resulterende mengsel in het voorbereide blik en strooi kokosvlokken en kokosrasp over de bovenkant. Bak het gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een houten cocktailprikker die in het brood gestoken wordt er schoon uitkomt. Bij sommige ovens kan dit echter eerder het geval zijn, dus houd het goed in de gaten.
Haal het bananenbrood uit de oven en laat het een beetje afkoelen voordat je het aansnijdt. Dit zelfgemaakte bananenbrood is ongeveer 5 dagen houdbaar en klaar om van te genieten.