Waarom zou je voedingssupplementen slikken? Dat vragen veel mensen zich af. Vandaag laat ik zien waar glucosamine tegen helpt. Lees je mee?

Glucosamine staat er om bekend dat het helpt tegen pijn in gewrichten en de bewegingscapaciteit van de knie of heup verbetert. But first things first: wat is glucosamine? Glucosamine is een stof die in het lichaam wordt gevormd uit glucose en glutamine, oftewel een amino suiker. Glucosamine wordt in het lichaam ingebouwd in de bindweefsels. Ook komt deze stof voor in de vloeistof van gewrichten.

Vaak wordt glucosamine aangeraden aan mensen met gewrichtsproblemen. Er zijn onderzoeken gedaan waarbij gekeken is of mensen met gewrichtsproblemen minder last hebben na het slikken van glucosamine. Veelal met positieve resultaten. In veel landen is glucosamine zelfs een medicijn. Hier in Nederland kun je het als voedingssupplement kopen, bijvoorbeeld de  glucosamine van Holland & Barrett.

Wil je glucosamine uitproberen? Kies dan altijd voor glucosamine sulfaat, dat is de meest effectieve vorm. Het komt eigenlijk altijd in capsules en wordt zo snel opgenomen. Die capsules kun je ook openmaken en het poeder dan door yoghurt heen doen als je geen fan bent van pillen slikken.

Zelf heb ik Holland & Barrett Glucosamine, Chondroïtine & MSM Complex. Deze combinatie doet voor mij veel goeds. Chondroïtine is een glycosaminoglycaan dat bestaat in kraakbeen. MSM komt van nature ook in je lichaam voor. Het is een zwavelverbinding, een van de belangrijkste bouwstenen voor de aanmaak van glucosamineglycones. Zwavel is iets dat we nodig hebben en halen uit voeding, maar we merken dat we dit te weinig binnenkrijgen. Het zwavel in MSM zorgt voor de vorming van eiwitten in het lichaam. Waarom ik MSM gebruik, is omdat ik zeker een tekort heb. Ik heb vaak een droge huid, breekbare nagels en last van allergieën. Ook is MSM prettig bij sportherstel!

Juglen Zwaan vertelt ook over deze combinatie in zijn boek De supplementen wijzer. Hij zet er specifiek in dat het gewrichten en bindweefsels verbetert en artrose, kniepijn en rugpijn vermindert. Als ik voedingssupplementen slik, slik ik ze graag van goede kwaliteit dus vandaar deze! Het is sowieso een super fijne winkel/webshop waar ik graag mijn spulletjes haal!

Door admin