Onlangs heb ik Nano’s aangeschaft, een paar schoenen die algemeen bekend staan om hun comfort en veelzijdigheid. Deze aankoop was zeker een goede investering, maar ik besefte al snel dat voor specifieke gewichthefdoeleinden, ik beter af zou zijn met een paar “lifters”. Gelukkig kocht mijn vriend, Youri, deze lifters voor mijn verjaardag, wat echt heel attent van hem was. Ze waren zelfs verkrijgbaar in een opvallende en trendy kleur.

Effect van lifters op gewichthefprestaties

Mijn eerste kans om de lifters uit te proberen kwam snel, want de dag na mijn verjaardag stond er een intensieve workout of the day (WOD) op het programma. Deze omvatte onder andere sumo deadlifts en squat cleans. Wat meteen opviel, was dat squatten met de lifters veel gemakkelijker ging. Mijn voeten behielden een rechtere positie op de vloer en ik merkte dat mijn gewicht beter verdeeld was over mijn hakken, dankzij de dikkere zolen in dat gebied.

Verbeteringen bij het uitvoeren van pistols en back squat

Na het succesvol uitvoeren van de sumo deadlifts en squat cleans, besloot ik te proberen pistols (eenbenige squats). Normaal gesproken had ik hier niet veel moeite mee, maar dit keer moest ik er maar liefst 50 doen. Wat me opviel, was dat mijn enkels veel stabieler aanvoelden en ik minder wiebelde tijdens de oefeningen. Uiteindelijk voltooide ik alle 50 pistols in een tijd van 4 minuten en 40 seconden. Ook merkte ik dat mijn back squat ineens was verbeterd, van 50 naar 62,5 kg. Of dat nu te danken is aan de schoenen of aan de vijf maanden training, is moeilijk te zeggen, maar de lifters hebben zeker bijgedragen aan mijn prestaties.

Voordelen bij snatch balance-oefeningen

Enkele dagen geleden kreeg ik de kans om snatch balance-oefeningen te doen. Ik probeerde ze eerst met mijn Nano’s en daarna met mijn lifters. Het verschil was overduidelijk. Met de lifters stond ik veel steviger en stabieler, en mijn gewicht was veel beter verdeeld over mijn voeten. Het was een positieve ervaring waar ik blij mee was.

Veelzijdigheid en kwaliteit van de lifters

Hoewel lifters in eerste instantie bedoeld zijn voor gewichtheffen, hebben ze me niet belemmerd bij andere oefeningen. Ze zijn iets zwaarder dan mijn Nano’s, maar de flexibiliteit aan de voorkant maakt ze comfortabel om te dragen. Ik waardeer het vermogen om de band strak aan te trekken voor extra ondersteuning. Bovendien lijken ze van goede kwaliteit te zijn, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat ze snel verslijten.

Alternatieve opties en waar te kopen

Als je overweegt om lifters aan te schaffen, zijn er nog andere opties om te overwegen, zoals de Adidas Adipower en Nike Romaleos 2. Deze schoenen worden vaak aanbevolen voor serieuze gewichtheffers vanwege hun stevigheid en stabiliteit. Voor CrossFit en aanverwante activiteiten lijkt de Reebok Lifter echter een uitstekende keuze te zijn.

Je kunt deze schoenen aanschaffen via verschillende winkels, waaronder Reebok zelf en retailers zoals Zalando. Het is de moeite waard om prijzen en aanbiedingen in de gaten te houden, omdat Reebok vaak kortingen biedt. Kortom, de juiste keuze hangt af van je specifieke behoeften en doelen, maar lifters kunnen zeker een waardevolle toevoeging zijn aan je sportuitrusting.

Door admin