Een collega vertelde me over een ‘semifreddo’. Nog nooit van gehoord, maar het zag er goed uit. OMG! Dit is er eentje om te onthouden. 

Via de website Brendakookt.nl kwam ik achter het recept. Het een en ander ging eerst mis, omdat ik een ander de boodschappen liet doen, maar het resultaat bleef erg lekker! Oh, dit is trouwens absoluut niet healthy of #fitgirl waardig, maar wel een overheerlijke cheatmeal… Verrukkelijk en machtig!

Wat heb je nodig

  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 80 ml limoncello (ik heb die van Villa Massa)
  • 325 gram lemon curd
  • 250 gram stevige roomkaas, zoals monchou
  • 250 gram mascarpone
  • 24 lange vingers (is 1 pak)
  • Voor de citroensiroop:
  • 100 gram kristalsuiker
  • fijne rasp van 1 citroen

Zo maak je het

Meng de citroenrasp en het sap met de suiker en limoncello. Klop in een andere kom de lemon curd door de roomkaas en vervolgens de mascarpone. Bekleed een kleine cakevorm met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.

Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en leg ze op de boden van de cakevorm. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo 6 uur, of een hele nacht in de diepvries om op te stijven (langer mag ook).

Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest (citroenrasp) in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in 5-6 minuten licht inkoken. Schenk de siroop in een kom en laat het afkoelen zodat het iets stroperig wordt.

Door admin